Shri Mataji 100 Jaar

Celebrating 100 Years

Reis van een Moeder, van een Vrijheidsstrijder tot een geliefde Goeroe met Een Wereldomvattende Visie:
Viering van de 100e Verjaardag van Shri Mataji Nirmala Devi

Een “leven helemaal compleet gewijd aan het welzijn en de emancipatie van de mensheid.”

Op 21 maart 2023, gaan honderdduizenden mensen over de hele wereld de verjaardag van de geboorte van Nirmala Srivastava vieren. Zij is beter bekend bij degene die geraakt zijn door haar leer als Shri Mataji Nirmala Devi, de grondlegster van Sahaja Yoga. De viering zal zowel online als in Sahaja Yoga centra over de wereld plaatsvinden. Ze omvatten opnames van Shri Mataji’s lezingen, een muzikaal optreden, en een speciale mogelijkheid om de Sahaja Yoga meditatie uit de eerste hand te ervaren.

Nirmala Srivastava leefde een uitzonderlijk leven. Ze is een van de eerste – en nog weinige – vrouwelijke goeroes Liefkozend Shri Mataji genoemd, “de gerespecteerde Moeder,” wijdde ze zichzelf aan het geven van spirituele ontwaking aan iedereen die ze omarmde gedurende haar vele reizen over de wereld. Ze heeft nooit geld gevraagd voor haar lessen en tot op de dag van vandaag is Sahaja Yoga gratis voor iedereen. Haar overtuiging dat je “Je eigen goeroe moet zijn” is fundamenteel voor Sahaja Yoga.

Geboren in 1923 in India bij hooggeplaatste ouders uit de koninklijke Shalivahana lijn, bracht ze haar jonge jaren door naast haar ouders vechtend in de strijd voor India’s onafhankelijkheid, waarvoor ze uiteindelijk in de gevangenis kwam. Shri Mataji heeft ook tijd doorgebracht in Mahatma Gandhi zijn Sevagram Ashram. Ze studeerde geneeskunde in Lahore, richtte verschillende liefdadigheidsinstellingen op, en bracht haar eigen gezin groot met haar man C.P. Srivastava. Hij werd later de langst dienende Secretaris Generaal van de Maritieme Afdeling van de Verenigde Naties in Londen.

Al die tijd bleef ze zoeken naar de beste manier mensen te helpen hun eigen spiritualiteit in zichzelf te ontdekken. In 1970, op 47 jarige leeftijd, deelde ze een nieuwe en krachtige manier mensen te verbinden via een spirituele oefening, wat hun leven kon transformeren. Voor de volgende vier decennia verspreidde ze onvermoeibaar de diepe boodschap van Sahaja Yoga over de wereld, reizend naar meer dan 100 landen om de ervaring van en-masse Zelfrealisatie te geven, aan iedereen die zocht naar zijn innerlijke spirituele transformatie.

De rest van haar leven wordt het best beschreven door Shri Mataji zelf: “Mijn leven is nu volledig toegewijd aan het welzijn en de emancipatie van de mensheid.”

“Mijn leven is nu volledig toegewijd aan het welzijn en de emancipatie van de mensheid. 

H.H.Shri Mataji Nirmala Devi, 1979

Voor meer informatie over Shri Mataji en/of om deel te nemen aan de viering, waaronder een wereldwijde livestream die begint op 12pm CET op 21 maart 2023, bezoek alstublieft www.shrimataji.org