Wat maakt Sahaja Yoga uniek?

Ontwakening

Shri Mataji heeft een methode ontwikkeld waardoor Zelfrealisatie, Kundalini ontwaking, spontaan bereikt kan worden en voor iedereen toegankelijk is. Middels deze ontwaking word je verbonden met jezelf en de energie om je heen. De methode die Shri Mataji hiervoor heeft ontwikkeld, is was Sahaja Yoga uniek maakt. Zelfrealisatie is een eerste stap, nadat deze verbinding gemaakt is kunnen we nog ontzettend veel over onszelf leren. Volg hiervoor onze cursussen.

 

“Sahaja Yoga is different from the other yoga’s because it begins with Selfrealisation…”

– Shri Mataji Nirmala Devi

Groei

De beoefening van Sahaja Yoga is gefocust op het nastreven van spirituele groei. Het stelt je in staat om uiteindelijk gedachteloos bewustzijn te bereiken, waarmee je mentale en fysieke niveaus overstijgt. Veel andere meditatietechnieken maken juist gebruik van focus methoden om gedachten te elimineren, maar zo blijft je bewustzijn juist op mentaal niveau.

1-header

Voordelen

De positieve effecten zijn vermindering van stress en zorgen, met een toename van rust, focus en motivatie. Door regelmatig te mediteren krijg je ook permanente effecten zoals een positieve instelling en groei je langzaam is tot een open, vredige, en gelukkige versie van jezelf. Deze verandering wordt gevoeld door je omgeving en heeft invloed op je relaties met anderen.