Ervaar het nu

Ervaar meditatie

Begin met mediteren middels de Zelfrealisatie oefening. Deze oefening kun je overal doen zolang jij je comfortabel voelt, dus ook thuis. Tijdens de oefening maak je verbinding met je Zelf, om een staat van rust en vrede te bereiken. Ervaring is niet nodig, wel een open en oprecht verlangen om stilte te ervaren.

Vind een rustige plek, doe je schoenen uit en vind een comfortabele positie om in te zitten. Leg je handen op je schoot met de handpalmen naar boven. Adem een aantal keer diep in en uit, hierna kan je de video starten. Volg de instructies van Shri Mataji om de Zelfrealisatie oefening te volbrengen.

Tip: Als je afgeleid wordt of merkt dat er veel gedachten door je hoofd razen, kan het helpen om je ogen te sluiten, je aandacht naar binnen te richten en alleen te luisteren.

Probeer na de oefening je linker palm en dan je rechter palm boven je hoofd te houden. Observeer of je een sensatie voelt in je handpalmen en hoe je je voelt vanbinnen; welke staat ben je in? Kijk of je je kalmer voelt aan het einde van de meditatie en of je gedachten zijn vertraagd of zelfs geleidelijk zijn verdwenen. 

Geheel Nederlandstalig?

Gebruik de audio opname om de meditatie oefening in het Nederlands te volgen!

Vibraties

Tijdens de Zelfrealisatie oefening voelen mensen verschillende sensaties. Een veelvoorkomende sensatie is een zachte, koele bries in je handpalmen of boven je hoofd. Dit is een subtiele, fysieke gewaarwording van je eigen Kundalini energie die ontwaakt. Een warm of tintelend gevoel kans ook voorkomen, dit ontstaat doordat de Kundalini opstijgt door je chakra’s. De warmte ontstaat door frictie wanneer de Kundalini een eventuele blokkade in een chakra oplost. Tenslotte ervaren veel mensen vreugde, rust en vermindering van gedachten.

Gedachteloos bewustzijn

De staat van meditatie is gedachteloos bewustzijn, een staat waarbij je alert en zonder gedachten bent. Je maakt je geen zorgen over het verleden of de toekomst, maar geniet met volle aandacht van het heden.

De eerste stap is het vertragen van je gedachtestroom, zodat deze geleidelijk verdwijnt en je verbindt met de rust en vrede van het nu. Het is mogelijk dit meteen te bereiken, maar het kan ook zijn dat je dit pas ervaart na meerdere meditatie sessies.

Hoe verder?

Volg onze gratis groepscursussen en stel ons gerust vragen. Er is veel te leren over Sahaja Yoga meditatie en deze webpagina’s geven alleen een introductie. De lessen worden op meerdere locaties en ook online aangeboden. De instructeurs zijn ervaren vrijwilligers die graag hun kennis met jullie delen!

Liever eerst zelfstandig thuis mediteren? Dat kan via de Engelstalige website: wemeditate.co