Contact

Vind ons hier

Wil je zien welke cursussen we aanbieden en bij welke culturele evenementen Sahaja Yoga te vinden is op dit moment? Check onze kalender voor alle actuele sessies, contact gegevens per sessie en de mogelijkheid om je aan te melden voor onze gratis meditatie cursussen. 

Ben je benieuwd geworden en wil je meer weten over onze cursussen of heb je andere vragen stuur ons gerust een bericht via het onderstaande formulier. Je kan ons ook altijd contacteren om een gratis introductie les te geven bij een evenement of groepsbijeenkomst. We denken graag met je mee!  

Sommige vragen worden vaker aan ons gesteld, door te scrollen kun je kijken of je vraag toevallig al is beantwoord bij de veelgestelde vragen.

Contact formulier

Contact gegevens

Amsterdam Locatie – Manenburgstraat 22, 1097 NC, Amsterdam, info@sahajayoga.nl

Den Haag Locatie – Atelier at Westeinde 79A, Den Haag, denhaag@sahajayoga.nl

Veelgestelde vragen

Yoga betekent eigenlijk verbinding met de kracht van het universum. In feite omvat Sahaja Yoga dus zowel yoga als meditatie. Hoewel veel huidige westerse vormen van yoga grotendeels betrekking hebben op fysieke rekoefeningen, houdingen of oefeningen, doet Sahaja Yoga dat niet. Voor alle praktische doeleinden kan Sahaja Yoga volledig worden gezien als een beoefening van meditatie.

Nee, de lessen omvatten alleen meditatie. Het beoefenen van Sahaja Yoga vereist geen specifieke houdingen, zoals in kleermakerszit op de grond. U bent vrij om in een normale, ontspannen houding op een stoel te zitten, en natuurlijk om te dragen wat u maar wilt.

Nee, Sahaja Yoga is niet commercieël. Alle wekelijkse meditatiebijeenkomsten of lessen zijn volledig gratis. Alle technieken en kennis worden gratis aangeboden door ervaren instructeurs. Wij zijn van mening dat de kennis van meditatie en spiritualiteit voor iedereen vrij beschikbaar moet zijn. We worden allemaal geboren met de Kundalini energie in ons en het ontwaken en de spirituele waarheid ervan is ons geboorterecht.

We kunnen onze programma’s uitvoeren met geld dat we ontvangen uit liefdadigheidsdonaties. We zijn geen commerciële onderneming. Wij zijn een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk met instructeurs wiens verlangen om hun tijd te doneren voortkomt uit een verlangen om vrede in de wereld te verspreiden. 

Dat is enorm verschillend en persoonsafhankelijk, het wordt bepaald door je eigen verlangen naar persoonlijke en spirituele groei. De cursussen die we geven duren gemiddeld 12 – 16 weken, waarbij je wekelijks een les hebt. Echter zal je merken dat het sneller gaat wanneer je ook thuis zelfstandig gaat mediteren!

De cursussen worden in verschillende steden gegeven door andere teams van vrijwilligers, meestal zijn de lessen op beginners niveau, op intermediair en/of gevorderd niveau. Daarnaast hebben wij ook online cursussen, welke te volgen zijn vanuit huis. Zie de kalender voor de mogelijkheden om op dit moment met een cursus mee te doen. Daarnaast geven wij soms een cursus of eenmalige les voor specifieke doelgroepen (bijv. kinderen, op kantoor, festivals etc.). Mocht je ons willen uitnodigen om een meditatie sessie te geven, neem gerust contact op want we komen graag gratis langs!